Posty

Azerbejdżan - Słodki płow (Şirin plov)

Francja - Kasztany po burgundzku (Marrons bourguignon)

Chorwacja - Ciasto pomidorowe (Paradajz kolač)

Azerbejdżan - Pieczona pigwa

Austria - Ciasto orzechowe (Haselnusskuchen)

Polska - Pasta makrelowa w wersji bezrybnej

Meksyk - Spaghetti z salsą z awokado (Pastas con salsa de aguacate)

Algieria - Pomidorowa zupa z ciecierzycą i zieloną pszenicą (Chorba frik)

Azerbejdżan - Sałatka z czerwoną fasolą i ziołami (Qırmızı lobyalı salat)

Polska - Wermiszel z orzechami

Polska - Schabowy z selera

Gruzja - Zupa estragonowa

Gruzja - Boczniaki z nasionami granatu (Kuczmaczi)

Zjednoczone Emiraty Arabskie - Naleśniki daktylowe (Muhalla)

Dubrownik - wegetariański przewodnik kulinarny

Gruzja - Kulki ze szpinaku i orzechów (Pkhali)

Finlandia - Zmiksowana kasza manna na soku owocowym (Vispipuuro)

Hiszpania - Bagietka z panierowanymi karczochami (Bocadillo de alcachofas)

Ukraina - Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (Hrybna juszka)

Chorwacja - Njoki z wędzonym sosem migdałowo-tymiankowym

Chorwacja - Brodet z boczniaków

Polska - Mamina zupka z kaszą jaglaną i pieczarkami

Jesienna owsianka z katarzynkami i śliwkami

Tajlandia - Oszukana sałatka z zielonej papai z kalarepą (Som Tam)

Indonezja - Tempeh w mleczku kokosowym (Usih tempeh)

Azerbejdżan - Tofucznica z pomidorami

Turcja - Kremowy budyń figowy (İncir Uyutması)

Konawle - wegetariański przewodnik kulinarny po chorwacji zadubrownickiej

Czarnogóra - Risotto z groszkiem (Rizi-bizi)

Boka Kotorska - cz. III wegetariańskiego przewodnika kulinarnego (Kotor, Perast, Risan)

Boka Kotorska - cz. II wegetariańskiego przewodnika kulinarnego (Tivat)

Rumunia - Duszona kapusta (Varză călită cu smântână)

Polska - Łazanki z młodą kapustą i kurkami

Boka Kotorska - cz. I wegetariańskiego przewodnika kulinarnego (od granicy do promu)

Turcja - Ciasto filo z pistacjami i mascarpone (Katmer)

Peru - Korzenny ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i pekanami (Arroz zambito)

Angola - Papaja z porto (Papaya com vinho do Porto)

Brazylia - Açaí Bowl (Açaí na tigela)

Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré)

Hiszpania -Kanaryjskie ziemniaczki (Papas arrugadas)

Czechy - Kalafior w cieście piwnym z purée ziemniaczanym i sosem tatarskim (Smažený květák v pivním těstíčku s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou)

Meksyk - Spaghetti pomidorowe z awokado i kwaśną (wegańską) śmietaną (Sopa seca de fideo)

Argentyna - Kukurydza duszona w sosie z brzoskwiniami i gruszką (Carbonada)

Węgry - Zupa gulaszowa (Gulyasleves)

Gruzja - Pasta orzechowa

Węgry - Pieczarkowy paprykarz (Gombapaprikás )

Budapeszt - wegetariański przewodnik kulinarny