Posty

Węgry - Ziemniaczany paprykarz (Paprikás krumpli)

Austria - Styryjska sałatka z soczewicy

Algieria - Chorba smid (Zupa pomidorowa z semoliną)

Turcja - Mücver, czyli ziołowe placuszki z cukinii

Chorwacja - Surówka z białej kapusty (Salata od bijelog kupusa)

Wegańska mapa świata, czyli polecają Roślinożerni Urlopowicze

Ukraina - Wegańskie syrniki

Hiszpania - Setas a la plancha, czyli boczniaki z natką pietruszki i czosnkiem

Maroko - Baghrir, czyli drożdżowe naleśniki z semoliny

Gruzja - Szparagi z pastą z orzechów włoskich i kolendry

Austria - Knedle grysikowe z sosem z białych szparagów

Francja - Biała fasola w cydrze

Szkocja - Owsianka z whisky

Serbia - Wafle z grysikiem (Oblande sa grizom)

Polska - Roztoczańskie łupcie, czyli gołąbki z kaszą gryczaną i olejem konopnym

Korea Południowa - Japchae, czyli szklany makaron z warzywami

Niemcy - Drożdżowe naleśniki ze Szprewaldu (Spreewälder Hefeplinse)

Węgry - Grízes tészta, czyli makaron z grysikiem i powidłami morelowymi

Czechy - Lokše, czyli ziemniaczane naleśniki z powidłami i makiem

Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika)