Peru - Quinoa con leche, czyli komosa na mleku z cynamonem listopada 30, 2020 cynamon desery komosa ryżowa komosa z mlekiem kuchnia peruwiańska przepisy quinoa con leche śniadania wegańskie wegetariańskie +
Algieria - Tamina, czyli prażona kasza manna z wodą z kwiatów pomarańczy listopada 26, 2020 deser kasza manna kuchnia algierska migdały przepisy tamina wegańskie wegetariańskie +
Uganda - Wegański rolex, czyli zawijaniec z bezjajecznym omletem z pomidorami i kapustą listopada 25, 2020 kapusta kuchnia ugandyjska mąka z ciecierzycy omlet bezjajeczny omlet z mąki z ciecierzycy pomidory przekąski przepisy śniadanie wegański omlet wegański rolex wegańskie wegetariańskie +
Sri Lanka - Curry z białej rzodkwi (Mullangi curry) listopada 16, 2020 curry z białej rzodkwi kuchnia Sri Lanki mullangi curry obiady przepisy rzodkiew wegańskie wegetariańskie +
Włochy - Pasta alla Norma, czyli sycylijski makaron z sosem pomidorowym i bakłażanem listopada 14, 2020 bakłażan kuchnia sycylijska kuchnia włoska makaron obiad pasta alla norma pomidory przepisy sos pomidorowy wegańskie wegetariańskie +
Japonia - Ogura tōsuto, czyli tost z dżemem z fasoli adzuki z Nagoi (小倉トースト) listopada 12, 2020 dżem z fasoli azduki fasola adzuki fasola azuki kuchnia japońska nagoja ogura przepisy śniadanie wegańskie wegetariańskie +
Norwegia - Skoleboller, czyli szkolne bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi listopada 10, 2020 budyń bułeczki drożdżówki kuchnia norweska przepisy słodkości śniadanie wegańskie wegańskie skoleboller wegetariańskie wypieki +
Portugalia - Bolo de alfarroba, czyli babeczka z karobem listopada 08, 2020 bolo de alfarroba ciasta desery karob kuchnia portugalska przepisy wegańskie wegańskie ciasto z karobem wegetariańskie wypieki +