Wegańska wersja zupy? kurkowej |
|
Składniki (2-3 porcje):
- 200 g kurek
- 50 g makaronu (na przykład świderki)
- ogromna garść koperku
- 3 szklanki bulionu (my robimy z przepisu )
- dodatkowo 2 marchewki
Przygotowanie:
1) Bulion gotujemy według przepisu . Dodatkowe kroki w trakcie gotowania bulionu to zwiększenie ilości marchewek - dodajemy 2 więcej (pokrojone w ósemki), wrzucenie połowy koperku i kurek (jeśli kurki są duże, możemy przekroić na pół).
2) W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
3) Gdy bulion będzie gotowy i odcedzony, wybieramy z sitka kurki i kawałki marchewki. Nie powinno to sprawić problemu.
4) Podajemy z makaronem i posypujemy ogromną ilością posiekanego koperku! дзякуй!
Komentarze
Prześlij komentarz