Przepyszny fast food prosto z Belize, odrobinę zmodyfikowany!
Składniki (3 porcje):
- 6 tortilli kukurydzianych (kupnych lub z przepisu np. tu )
- 200 g czarnej fasoli z puszki lub 120-150 g suchej (wymoczonej, ugotowanej i schłodzonej)
- 100 g sera żółtego (np. edam, gouda)
- ćwiartka cebuli
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- szczypta ostrej papryki
Przygotowanie:
1) Fasolę blendujemy na papkę. W razie potrzeby dodajemy trochę wody.
2) Na tarce ścieramy żółty ser, cebulę kroimy w kosteczkę, polewamy octem jabłkowym i dodajemy ostrą paprykę.
3) Przygotowujemy tortille - jeśli używamy kupnych, podgrzewamy na dobrze rozgrzanej patelni aż się zarumienią.
4) Tortillę smarujemy purée z fasoli, posypujemy serem i cebulą. Możemy przełożyć z powrotem na patelnię, żeby ser się rozpuścił.
Składniki (3 porcje):
- 6 tortilli kukurydzianych (kupnych lub z przepisu np. tu )
- 200 g czarnej fasoli z puszki lub 120-150 g suchej (wymoczonej, ugotowanej i schłodzonej)
- 100 g sera żółtego (np. edam, gouda)
- ćwiartka cebuli
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- szczypta ostrej papryki
Przygotowanie:
1) Fasolę blendujemy na papkę. W razie potrzeby dodajemy trochę wody.
2) Na tarce ścieramy żółty ser, cebulę kroimy w kosteczkę, polewamy octem jabłkowym i dodajemy ostrą paprykę.
3) Przygotowujemy tortille - jeśli używamy kupnych, podgrzewamy na dobrze rozgrzanej patelni aż się zarumienią.
4) Tortillę smarujemy purée z fasoli, posypujemy serem i cebulą. Możemy przełożyć z powrotem na patelnię, żeby ser się rozpuścił.
Komentarze
Prześlij komentarz